Nieuwe maan 11/02/2021

De ijsmaan

Zuivering en diepgang.

Van innerlijk weten van binnen uit weten, niet vanbuiten uit het weten opvangen, nee echt van binnen uit!

Het is koud op het moment – 16 uur -1 graad – veel is dit niet, en ik voel het.

We voelen het allemaal!

Een soort winterrust doen vele dieren nu en dat is net wat de maan ons komt vertellen.

Vertrouwen op het gene dat je al kent, dàt wat je doet en behoefte aan hebt.

Ergens weten we het, in de koude in ons holletje kruipen en er eigenlijk alleen maar uitkomen als je honger hebt, of een andere behoefte hebt.

Deze tijd is echt – terug plooien – op jezelf, dicht tegen het vuur in huis en in je het vuur laten branden.

Nu weten we hoe moeilijk het is omdat te doen omdat we door corona echt in huis moeten blijven en eigenlijk bijna geen afleiding hebben naar buiten toe en van buiten naar binnen toe.

Het weten in jezelf aangesproken in goede tijden en in minder goede tijden.

Het weer dwingt ons te kijken, het zwart witte van de sneeuw in het landschap op dit moment. De glinstering in de witte sneeuw het zwarte van de boomstammen.

Het donkergroene van de groenblijvende struiken en naaldbomen. De bessen van de hulst, de witte marentakbessen, en soms al een plant in boei – de winterbloeiers, en de prachtige hazelaar pluizen.

Mensen die goed observeren zien de eerste bladknoppen klaar zitten, de eerste die hun bladeren omplooien zijn net die bomen die als eerste het zonlicht vangen en ons door hun sapstroom ook ‘voeding’ geven om jawel te zuiveren.

Nu ligt er een laag sneeuw, alsof de grond slaapt, maar eigenlijk is dat al niet echt meer het geval, nee de sneeuw is voor de aarde een soort dekentje dat afdekt voor de grootste koude.

Daaronder gebeurd er nu van alles… langzaam komen de bomen tot leven. Hun bladknopen die ze al klaar hebben gemaakt voor december gaan langzaam bol komen te staan – het botten van de bomen – komt eraan, en soms kan je dat al zien, als je heel goed kijkt.

De mensen die het lastig hebben hebben nu echt nood aan rozenkwarts. Een helende steen voor alle mensen, jong en oud, heel veelzijdig en heel subtiel. Meestal is bij het zuiveren ook de bergkristal een trouwe bondgenoot, een amethist erbij om je met je ‘hogere’ zelf te verbinden vanuit je eigenste binnenste en je hebt een pracht combinatie – de gouden driehoek – .

Ik knoop die gouden driehoek bijna altijd in mijn mala’s. die driehoek is echt perfect in zijn veelzijdig gebruik.

Nu we in deze tijd veel buiten zijn en veel van ons lichaam ‘vragen’, om die extreme temperaturen te kunnen verdragen is het niet alleen goed om extra vitaminen te ‘nemen’ – alle kleuren van voedsel en fruit – dat er te vinden is echt ook in huis halen, maar soms ook net die edelstenen te dragen zoals granaat en robijn.

De rode warme kleuren geven hun gloed af, werken heel krachtig door en zijn zoals heel dikwijls versterkend om je vanuit je ‘basis’ nu al een zekere sterkte mee te geven.

Een goed ritueel dat super éénvoudig is is een kaars aansteken. Nu de kleuren wit en groen. Hiermee laat je het licht in je zelf branden en nodig je het licht in je leven uit.

Tijdens deze koude kan je tijdens het mediteren ook ‘sneller’ tot bij jezelf komen en of soms wel eens sneller ‘ boodschappen’ opvangen van je gidsen, van entiteiten en eventueel zelfs van een niveau hoger…

Mensen die hoog gevoelig zijn zullen dit al wel gemerkt hebben in hun dromen, die zijn precies levensecht. Mensen die weten hoe ze met dit niveau kunnen communiceren weten nu echt veel op te vangen. – zo moet ik mijn hoed opzetten als ik niet of net juist wel wil ‘ontvangen’ omdat het anders iets te veel kan worden voor mij –

We leven meer binnen, en als we naar buiten gaan zien we de glinsteringen van de sneeuw, is het glad onder de voeten en hebben we bewondering voor dat wat er is.

Dàt kan je vanaf nu ook opschrijven. Dàt opschrijven voor wat je dankbaar bent laat je zien hoeveel je weet, voelt, ziet en beleefd waar je blij van bent geworden en de schoonheid ervan inziet.

Dat zijn ze!

Ze zijn net dat brugje dat de winter – en zeker met deze koude golf – naar de eerste zonnige lente stralen – doet overbruggen.

Wat je je kan afvragen is;

  1. hoe gaat het met mij vandaag?
  2. welke behoeftes heb ik?
  3. wat mag er weg of vervangen worden dat mijn leven efficiënter maakt?
  4. wat kan ik doen om mijn intuïtie aan te scherpen?
  5. vertrouw ik op mijn innerlijk weten?

Het antwoord op die vragen hoeven niet nu opgelost te worden, maar dienen voor een reminder.

Als ik even mag ga ik iets delen wat ik rondom me heel veel zie.

Rondom mezelf zie ik mensen die heel moeilijk overgaan naar ‘leven’. LEVEN is niet altijd maar doen wat je elke dag te doen staat, nee dàt is niet leven!

Leven is net dat ietsje extra beleven dat spannend kan voelen – je horizonten verbreden – iets beslissen dat echt spannend is en dat je zo graag al eens wil doen – dàt beslissen is een proces waardoor je vanuit je winterrust een doel gaat stellen iets verder dan vandaag en waarbij je je gelukkig kan voelen, dat je kan opladen, dat je warm laat worden, zoals de verwarming in je huis of de vuurkorf in je tuin.

Persoonlijk zie ik mensen die vrienden verliezen, ouders en grootouders verliezen, banen verliezen en nu helemaal ingenomen zijn door wat er allemaal gebeurd buiten zichzelf.

Nu gaat het er eigenlijk om hoe veerkrachtig jezelf bent, hoe voel jij je en hoe veerkrachtig ben je om een gezond welbevinden te creëren, in te zetten en te behouden?

Ik draag daar veel zorg voor, ik heb geel en oranje rondom me, ik haal de kleuren van de zon in huis en draag mijn chakra mala met citrien en gele calciet bij me.

Ik spreek ook uit wat mijn behoefte zijn! Dàt mag je ook niet vergeten…

Leven met de aandacht op wat uw behoefte zijn vraagt oefening. Dat is zo – daarbij kan avonturijn – bij helpen en in een latere fase Jade, helemaal vanuit uw hart.

Het vraagt oefening!

Dààr is het nu de tijd voor, oefening in je eigen wijsheid leren kennen, je eigen intuïtie leren kennen en die gaan inzetten in dit nieuw jaar.

Persoonlijk is 2021 een echt overgangsjaar voor me.

Ik heb deze week voor mijn neus een prachtige praktijk ruimte in het midden van Mol, pal in het centrum aan mijn neus zien voorbij gaan. Net te laat. Dju dacht ik, alweer te laat!

Het deed me iets.

Ook omdat deze nieuwe maan me uitdaagt in – wat wil je vertellen – naar buiten toe Esther?

Trouwens deze nieuwe maan daagt iedereen uit om op verhaal te komen en te laten zien wat je kan!

Ik heb die praktijk ruimte op een hele centrale plaats aan mijn neus zien voorbij glippen, spijtig, maar eerlijk, heel langzaam wacht ik op de plaats die me aantrekt vanuit mijn hart, en niet de plaats die ik dacht te willen.

Het is voor mij duidelijk, ik weet dat ik nog even in mijn winterrust mag genieten van de rust.

Ja gaat vanaf 27 april 2021 wel terecht kunnen in mijn praktijk, mijn nieuwe KA SRY praktijk.

Wil je volgen, dan kan je hieronder je email adres achter laten, dan kan je volgen via deze blogs, of je kan KA SRY facebook pagina liken https://www.facebook.com/KaSrymalamakerij

  • trouwens boven onze hoofden is er al veel vogeltrek, dus de lente komt, jazeker!

Gepubliceerd door Esther Cuyvers

Esther Cuyvers 1973 Ergens in het midden van het leven, het leven beleven vanuit hart en ziel. Als mala maker kunstenaar, als intuïtieve schrijver als psycho- educatieve ontwerper. Mijn levensmotto = LEEF ! Met alle schoonheid vanuit uw hart en ziel. Mama van een prachtige pittige zoon, baasje van een poes en een westie kwestie. Vrouw van een echtgenoot. De natuur is mijn belangrijkste voedingsbodem. Creëren is mijn natuur als gediplomeerd kunstenaar. Zelfkennis en universele bewustwording is mijn levensschool. Vrijheid is een must.

One thought on “Nieuwe maan 11/02/2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: